Un sistem de ventilație descentralizat asigură continuu climatul potrivit pentru încăpere. Pentru a garanta funcționalitatea completă a sistemului permanent, este necesară curățarea și întreținerea periodică.

 

Consecințele unui sistem de ventilație descentralizat murdar

Dacă sistemul de ventilație nu este curățat regulat, este posibil să nu mai fie complet funcțional. Acest lucru poate duce la diverse probleme care afectează atât sănătatea și bunăstarea, cât și structura clădirii. Filtrele murdare, ventilatoarele sau alte componente ale sistemului determină o scădere a volumului de aer. Debitul de aer mai scăzut al sistemului de ventilație descentralizat poate duce la o serie de consecințe negative.

 

Prima consecință a debitului redus de aer este eliminarea necorespunzătoare a aerului folosit, ceea ce crește conținutul de CO2 din aerul din cameră. Pe lângă concentrația de CO2, schimbul de aer insuficient crește și umiditatea aerului . Dezumidificarea interiorului este una dintre cele mai importante sarcini ale sistemului de ventilație pentru a minimiza riscul condensului pe componente reci.

Umezirea componentelor trebuie, în general, prevenită, de aceea, mai ales în timpul iernii, trebuie avut grijă ca temperatura interioară să fie redusă cu maximum patru grade Celsius. Probleme igienice pot apărea și odată cu umiditatea crescută. Componentele hidratate ale unui sistem de ventilație descentralizat oferă un teren de reproducere pentru sporii și mucegaiul aerian și pot contribui astfel la  formarea mucegaiului   .

Pe lângă CO2 și umiditate, poluanții   nu mai pot fi îndepărtați optim din cauza lipsei schimbului de aer într-un sistem de ventilație murdar. Aerul îmbogățit permanent cu poluanți pune în pericol sănătatea și poate duce la dureri de cap, stare de rău și tuse. Un sistem de ventilație curățat regulat împiedică îmbogățirea aerului din încăpere cu poluanți și asigură continuu aerul curat. Există, de asemenea, posibilitatea ca poluarea să fie percepută în mod inutil crescut de o unitate de ventilație murdară. Un sistem de ventilație curat, descentralizat asigură un climat interior optim și îi protejează pe rezidenți de poluanți și de efectele lor asupra sănătății.

Un sistem de ventilație descentralizat poate fi curățat independent în doar câțiva pași.

-Hota de protecție împotriva intemperiilor Smart / Nova
Pentru curățare, este suficient să ștergeți capacul și, dacă este necesar, să curățați grila de protecție între șipci.

Colțul exterior iV Smart+

În acest model, grila de exterior trebuie îndepărtată pentru a curăța marginea exterioară pentru a o șterge. Conducta plată trebuie curățată cu o cârpă umedă.

-Hood meteo iV Smart Ohio

Manșonul metalic al acestei închideri exterioare poate fi șters cu o cârpă umedă. Grila de protecție împotriva intemperiilor dintre șipci trebuie să fie periată și ștergătoarele.

Recomandare : curățarea anuală a capetelor exterioare

Nu sunt necesare substanțe de curățare speciale. O cârpă, o perie și apă caldă sunt suficiente pentru curățare. Toate componentele unității de ventilație sunt ușor accesibile și, prin urmare, ușor de curățat pentru utilizator.

În plus, un sistem de ventilație descentralizat nu necesită conducte în perete greu de accesat și, prin urmare, greu de curățat. Curățarea unui sistem de ventilație descentralizat nu este doar ieftin, dar și ușor de utilizat pentru toată lumea.

 

Concluzie – curățare și întreținere

Un sistem de ventilație descentralizat poate, cu funcționalitate deplină, să crească bunăstarea în propriii patru pereți, asigurând întotdeauna un climat de încăpere plăcut și o concentrație scăzută de poluanți și polen. Cu toate acestea, este necesară curățarea și întreținerea regulată a unităților de ventilație. Sistemul de ventilație descentralizat are un avantaj semnificativ față de sistemele de ventilație centrală în ceea ce privește costurile de manipulare și curățare. Poate fi curățat și întreținut în câțiva pași simpli și funcționalitatea sa poate fi păstrată.