Ventilarea descentralizată a spațiului de locuit cu sisteme de ventilație inVENTer

Prezentarea dvs. generală asupra ventilației descentralizate a spațiului de locuit

Bazele ventilației descentralizate

Introducere în obiectul ventilației

Un aer sănătos în casă contribuie semnificativ la calitatea vieții.

In normativul privind planificarea construcțiilor se prevede ca trebuie să se  asigure o ventilație adecvată clădirilor noi sau cele renovate. Motivul este evident: pentru a reduce consumul de energie, clădirile rezidențiale sunt izolate din ce în ce mai mult oferă condiții ideale pentru formarea mucegaiului, creșterea mucegaiului și riscuri grave pentru sănătate.

Sistemul descentralizat de ventilație de la inVENTer protejează împotriva acestor pericole. Oferim un aer sănătos în fiecare casă.

InVENTer-ul „dispare” inconștient în perete. Nu sunt necesare canale și linii suplimentare pentru instalare. Prin urmare, reamenajarea este necomplicată și posibilă fără eforturi mari. Sistemul nostru de ventilație descentralizat cu recuperare de căldură creează calitate de viață.

Clima/Umiditatea interioară

Clima interioară este foarte importantă pentru bunăstarea generală. Indiferent dacă ne simțim confortabil într-o cameră sau nu, depinde foarte mult de umiditatea aerului și temperatura aerului. Ambii factori au un impact imens asupra climatului interior.

Ce înseamnă un climat interior plăcut? Când vom găsi climatul interior plăcut?

Un climat interior plăcut pentru organism este creat atunci când toți factorii care au impact asupra bunăstării umane sunt consecvenți. Mai presus de toate, temperatura aerului și umiditatea relativă determină climatul interior, dar și compoziția chimică (cum ar fi poluanții sau mirosurile) aerului, mișcările aerului și iluminatul influențează bunăstarea și confortul.
Dacă temperatura camerei este cuprinsă între 19 și 22 ° C, ni se pare plăcut. 

Umiditatea relativă trebuie să fie cuprinsă între 40 și 60% pentru a fi considerată sănătoasă și confortabilă.

Dacă umiditatea relativă se află în afara limitei normale, observăm acest lucru numai dacă abaterea este extremă. Cu toate acestea, o ușoară creștere a umidității aerului favorizează condensul și astfel creșterea mucegaiului. Umiditatea foarte scăzută, la rândul său, are efecte asupra corpului uman, cum ar fi ochii arși, pielea uscată și mucoasele. În plus, materialele precum lemnul sau pielea se usucă mai repede.


Sfat inVENTER: într-o unitate de locuit de aproximativ 40 m², 2 sisteme de ventilație inVENTer de tip Smart+ sunt suficiente pentru a crea un mediu de viață sănătos.

Cum puteți crea un climat interior plăcut?

Un climat de cameră sănătos și confortabil este creat prin menținerea temperaturii camerei în intervalul ideal între 19 și 22 ° C și umiditatea relativă a camerei între 40 și 60%. În plus, schimbările regulate ale aerului promovează enorm bunăstarea.
Prin ventilația constantă a încăperilor, excesul de umiditate și poluanți pot fi îndepărtați și poate fi furnizat aer curat bogat în oxigen.

Recomandare inVENTER: sistemele de ventilație inVENTer au un filtru praf sau un filtru de polen.

Ce reprezintă ventilația?

Ventilarea este folosită pentru schimbul de aer uzat, uneori chiar bogat în poluanți din interior, cu aer proaspăt care conține oxigen, din exterior. Ventilarea se poate face manual prin deschiderea ferestrelor, dar și automat printr-un sistem de ventilație.

Avantajul ventilației automate este că aerul folosit este îndepărtat constant și este furnizat aer curat.

Acest lucru creează un climat interior plăcut, care este greu realizabil în zilele noastre datorită ventilației ferestrelor. Ar trebui să deschideți geamurile zi și noapte la fiecare 2 ore timp de 10 minute pentru a obține o schimbare suficientă a aerului. Acest lucru nu este posibil în viața normală din cauza fazelor de somn și de muncă, vacanță sau călătorii de afaceri.

Sfat inVENTER: Un sistem de ventilație descentralizat vă scutește de necesitatea zilnică de ventilație, previne mucegaiul și economisește energie de încălzire valoroasă.

De ce ai nevoie de ventilație?

Schimbul de aer regulat devine din ce în ce mai important.Exteriorul clădirii este etansat de o izolație foarte buna și, de obicei, chiar și cu geamuri triple, lucruri ce împiedică aerisirea naturală.

Cele trei obiective de bază pentru ventilație sunt, îmbunătățirea calității aerului, eliminarea umidității aerului și reglarea temperaturii camerei. Astăzi, nevoia de a aerisi poate intampina dificultati cu ajutorul deschiderii ferestrei, deoarece în casele bine izolate, ar trebui să deschideți geamurile la fiecare 2 ore, timp de 10 minute zi și noapte si in plus, se pierde multă energie. Ventilarea automată cu recuperare de căldură poate preveni acest lucru.

Schimbul de aer are loc în permanență. Printr-un acumulator de căldură ceramică se păstrează căldura aerului folosit, care este transportat în exterior. Schimbarea direcției de rotație a ventilatorului înseamnă că aerul proaspăt care intră poate absorbi căldura stocată și poate ajunge înapoi în încăpere ca un aer curat și încălzit.

Sfat inVENTer: până la 91% din căldura din cameră este reținută de un sistem de ventilație descentralizat de la inVENTer.

Ce înseamnă „ventilarea corespunzătoare”?

Mulți cred că este important să vă ventilați locuita cât mai mult timp,de aceea multe ferestrelele veti gasi oscilobatate permanent. Oscilobatarea ferestrelor asigură cu greu un schimb eficient al aerului,doar cresc pierderile de caldura. Pereții de lângă fereastră se răcesc și oferă un mediu propice pentru dezvoltarea mucegaiului, deoarece umezeala se condensează adesea pe pereții reci,prin urmare ventilarea cu ajutorul ferestrelor oscilobatate duce la cheltuieli cu energia si reprezinta un risc pentru aparitia mucegaiului.

O ventilație corectă este importantă. Ferestrele trebuie deschise complet timp de aproximativ 10 minute, iar încălzirea ar trebui să fie oprită. Acest lucru trebuie făcut de cel puțin 4 ori pe zi in cazul in care aveti musafiri când gătiti sau in cazul îngrijirii corporale (baie, duș), crescand numarul si durata ventilarii cu ajutorul ferestrelor. În clădirile deosebit de bine izolate, există o nevoie și mai mare de ventilație, deoarece schimbul de aer natural este minimizat din cauza scurgerilor și fisurilor. Prin urmare, este dificil de realizat o ventilație manuală adecvată a ferestrei.

Ventilarea automată este o opțiune bună. Cu un sistem de ventilație descentralizat cu recuperare de căldură nu numai că este garantat un schimb de aer continuu, dar și o economie de energie și costuri. Acumulatorul ceramic al sistemelor de ventilație păstrează căldura în timpul îndepărtării aerului uzat.

După ce ventilatorul a schimbat direcția de rotație (la fiecare 70 de secunde), căldura stocată este eliberată aerului proaspăt. Aceasta înseamnă că până la 91 la sută din căldură este recuperată iar schimbul permanent de aer îndepărtează umiditatea, împiedicând astfel mucegaiul. Un alt avantaj: praful și polenul pot fi filtrate din aer.

Sfat inVENTER : La petreceri sau in cazul vizitelor prietenilor, pur și simplu treceti pe treapta superioara de viteza sistemul de ventilație iar oaspeții vor simti confortul din casa dumneavoastra.

Mucegaiul

Multe clădiri de astăzi sunt bine izolate și nu mai permit schimbul de aer natural prin fisuri și ferestrele care se scurg. Schimbul de aer inadecvat crește riscul creșterii mucegaiului.

Cum se dezvoltă mucegaiul?

Sporii de mucegai sunt prezenți în fiecare zi și peste tot în jurul nostru. Ca atare, acestea sunt inofensive. Cu toate acestea, dacă sporii mucegaiului obțin mediul nutritiv potrivit, se înmulțesc și se dezvoltă mucegaiurile, care la rândul lor pot provoca alergii și boli respiratorii.

Mucegaiul este extrem de periculos pentru sănătate. Umiditatea și căldura formează un mediu propice pentru formarea mucegaiurilor, umiditatea fiind factorul decisiv.

Activitățile zilnice precum gătitul, dușul, spălarea hainelor, dar și prin funcții fizice vitale precum respirația sau transpirația, umiditatea din camera de zi crește semnificativ.

Dacă acest lucru nu este îndepărtat prin ventilație,vaporii de apa se pot condensa în locuri reci pe pereti sau pe suprafețe răcoroase. Punctele umede rezultate formează locul ideal de dezvoltare pentru mucegai. Ventilarea automată este recomandată pentru a evita creșterea mucegaiului. Ventilarea manuală cu ajutorul ferestrelor ar trebui să fie efectuată atât de des , încât este practic imposibil de implementat în realitate.

Sfat inVENTer: Cu ajutorul controlerului inVENTer MZ-One, puteți împărți locuința în diferite zone și să le ventilați individual, după cum este necesar.

De ce crește riscul de mucegai?

Ordonanța de economisire a energiei (EnEV) are drept scop reducerea consumului de energie și economisirea energiei în clădiri. Pentru a realiza acest lucru, EnEV prevede, printre altele, că plicul clădirii ar trebui să fie construit cât mai strâns posibil, astfel încât să se piardă cât mai puțină energie. 

Drept urmare, schimbul de aer natural nu mai poate avea loc prin fisuri, plicuri de clădire semi-permeabile și ferestre scurgeri. Prin urmare, eliminarea umidității nu mai este posibilă fără deschiderea geamurilor pentru ventilație foarte des în timpul zilei. Doar ventilația regulată poate elimina umiditatea care apare în fiecare zi din respirație, transpirație, gătit, duș etc. 

Dacă umiditatea aerului rămâne în încăperi, umiditatea se instalează în locuri reci și oferă astfel terenul de reproducere ideal pentru creșterea mucegaiului.

Deoarece ventilația manuală prin deschiderea ferestrelor necesită mult timp și, mai ales, energie, un sistem de ventilație descentralizat cu recuperare de căldură este o opțiune bună . Acest lucru previne mucegaiul, economisește energia de încălzire și asigură un climat interior plăcut.

Sfat inVENTER : În timp ce vă relaxați, sistemele de ventilație iV Light funcționează în liniște și asigură continuu eliminarea umidității și a aerului curat.

Cum poate fi evitat mucegaiul?

Baza formării mucegaiului este umiditatea și căldura, umiditatea fiind factorul principal. Prin urmare, este important să se mențină climatul interior astfel încât umiditatea din încăpere să nu depășească capacitatea de absorbție a aerului.

Dacă aerul nu mai poate absorbi umiditatea, acesta se depune în special în locuri reci (deoarece aerul rece poate absorbi mai puțin umiditate decât aerul cald) și constituie baza pentru formarea mucegaiului. Pentru a evita acest lucru, este esențială o ventilație regulată a încăperilor.

Acest lucru se poate face fie prin deschiderea frecventă a ferestrelor, fie prin ventilație automată.

Ventilarea automată este recomandată, deoarece permite un schimb continuu de aer. Dacă alegeți unu sistem de ventilație descentralizat cu recuperare de căldură , căldura nu se pierde în ventilație permanentă. În plus, filtrele speciale păstrează polenul și praful, astfel încât să vă bucurați de un climat sănătos, confortabil.

Sfat inVENTer: Cu ajutorul pachetului inVENTer Smart+ Sylt, puteți ventila și camerele locuite din subsol sau demisol.

Sisteme de ventilație

Schimbul de aer regulat este important și necesar pentru un climat interior sănătos. Sistemele de ventilație oferă continuu un aer curat și curat fără ca ferestrele să fie deschise în mod regulat.

De ce ajută sistemele de ventilație?

Pentru a economisi energie, este stipulat legal (în Ordonanța de economisire a energiei sau EnEV pe scurt) ca plicul clădirii să fie construit cât mai strâns posibil. Drept urmare, schimbul de aer natural prin scurgeri în clădire și pe ferestre nu mai este posibil. Deși acest lucru economisește la început, necesită deschidere foarte frecventă a ferestrei pentru a preveni formarea mucegaiului. Drept urmare, o mare parte din căldură scapă și energia este pierdută.

În plus, ventilația manuală a ferestrelor este cu greu posibilă, deoarece ventilația noaptea ar trebui să fie efectuată în mod regulat. Un sistem de ventilație descentralizat asigură un schimb continuu de aer fără ca ocupantul să fie activ în sine. Căldura este integrată de depozitarea căldurii se păstrează în cameră și nu se pierde în timpul ventilației maxime.

Acest lucru este util în special în timpul iernii, deoarece până la 91% din energia încălzită rămâne în propria casă. În funcție de aplicație, diverse filtre asigură libertatea împotriva polenului și a prafului. Poluanții din mobilier și pereți sunt de asemenea eliminați continuu folosind un sistem de ventilație descentralizat.

Un climat interior sănătos vă asigură starea de bine.

Sfat inVENTer : Puteți efectua întreținerea sistemelor de ventilație inVENTer singur și rapid. Controlerul nostru premium MZ-One vă arată când este necesară o modificare a filtrului.

Sistem de ventilație centralizat sau descentralizat?

Pe lângă ventilația convențională a ferestrelor, care aproape nu mai este posibilă în aceste zile, există opțiunea de instalare a sistemelor centrale de ventilație. Aceasta înseamnă că un volum mare de aer poate fi transportat, dar un sistem central nu poate fi integrat decât într-o clădire nouă, prin instalarea mai multor sisteme de conducte sau cu efort mare într-o clădire existentă. Curățarea regulată și completă a acestor sisteme este dificilă de sistemele complexe de conducte care străbat întreaga clădire.

Sistemele descentralizate pentru ventilația spațiului de locuit oferă o alternativă flexibilă. Sistemul de ventilație descentralizat poate fi introdus cu ușurință în peretele exterior atât in cladirile vechi, cât și pentru clădiri noi. Cu orificiul carotat, instalarea unei unități de ventilație poate fi finalizată în mai puțin de 2 ore. Nu este necesar să se stabilească conducte și nici să se țină seama de caracteristici speciale speciale în timpul întreținerii. Statisticile nu sunt afectate de instalarea sistemelor de ventilație descentralizate, deoarece niciun sistem de conducte nu trebuie tras prin tavan.

Experiența a arătat că, și pentru specialiștii care încă nu au luat contact cu sistemele de ventilație descentralizate, instalarea nu a fost un obstacol major.

Sistemele descentralizate impresionează, de asemenea, prin consumul redus de energie și durata de viață îndelungată. În plus, curățarea dispozitivelor este rapidă și ușoară. Filtrele pot fi utilizate și spălate de mai multe ori. Acumulatorul de căldură poate fi aspirat sau clătit cu apă caldă.

În timp ce sistemele de ventilație descentralizate au fost considerate inițial o alternativă la sistemele centrale de ventilație, în ultimii ani s-au impus pe piață și au avantaje clare față de sistemele centrale datorită manipulării flexibile. Reacția pozitivă a pieței confirmă această evoluție.

Recomandare inVENTER: cu ajutorul sistemului semicentralizat InVENTer PAX puteți ventila mai multe camere în același timp.

0
Back to Top
Produsul a fost adăugat în coș